Den tryggeste måten å lage båt på

Hvorfor velge en aluminiums båt

Egenskapene til aluminium gjør det særdeles egnet til båtbygging. Aluminium er ett lett materiale samtidig som det er sterkt. Derfor er en aluminiumsbåt ca 20-30% lettere enn en tilsvarende glassfiberbåt. Jo lettere en båt er, jo mindre drivstoff bruker den.

Aluminium er et godt valg når trygghet betyr noe

Aluminium tåler mye og er forholdsvis lett å reparere. En skrape eller bulk i ett aluminiums skrog er som regel ufarlig, det ser bare ikke så fint ut. Mens en skrape i eller en bulk i et glassfiberskrog kan medføre skade på skroget.

Aluminium brenner heller ikke, så skulle uhellet være ute og det oppstår en brann ombord er det som regel mulig å få den under kontroll nokså rask, uten at det oppstår fare for liv og helse.

Aluminium er ett av materialene som er enklest å resirkulere. I motsetning til glassfiber vil hele skroget kunne smeltes ned og resirkuleres uten at det trengs farlige kjemikalier eller mye energi. Dette gjør at en aluminiums båt vil være mye mer miljøvennlig enn en standard glassfiberbåt.

I tillegg er våre aluminiums båter helsveisete. Ingenting er naglet. Dette betyr at det er liten fare for at noe skal løsne selv i grov sjø. Båtene er bygget for å tåle røff behandling over tid.

Rohny Lima - Lima Marin

Kontakt oss i dag

Har du noen spørsmål om våre båter og utstyr? Rohny Lima er Daglig leder for Lima Marin og hjelper deg gledelig med hva du måtte lure på. Kontakt oss for en hyggelig prat.